Directeur Winkels - Niek op locatie

Ik ben Niek

Directeur

Van Trainee naar Directeur

Het begon allemaal in zijn schooltijd: samen met zijn vriend, had Niek van alles gedaan: lid van een studievereniging, bestuurswerk en de mooiste feestjes, een echte student! Het einde van zijn opleiding was een afstudeerstage bij Iton, destijds (2008) een succesvol bedrijf. Tijdens zijn afstudeerscriptie hadden Niek en zijn studievriend een succesvolle oplossing bedacht voor Iton, waar het idee ontstond: ze zouden voor zichzelf beginnen.

Waar het allemaal begon

Niek was thuis al druk bezig met allerlei projecten. In het ouderlijk huis in Geesteren werd regelmatig een vrachtwagen uitgeladen met allerlei materialen die Niek gebruikte voor computers en domotica. Zijn moeder, zelf ook ondernemer, vond het geweldig, maar zijn vader was iets minder enthousiast. Hij adviseerde Niek om eerst maar eens ervaring op te doen bij een ander bedrijf, voordat hij voor zichzelf zou beginnen. Niek wilde iets doen met domotica en installatietechniek, en zo kwam hij bij Winkels Techniek terecht, onder de tak van automatiseringstechniek.

Niek kwam in contact met Winkels Techniek en werd uitgenodigd voor een gesprek. Onder het genot van een een kop koffie werd besproken wat Niek wilde doen met domotica. Winkels Techniek zocht een trainee en er was meteen een klik. Het feit dat hij uit Geesteren kwam, hielp zeker bij die klik. "Wanneer kun je beginnen?", werd gevraagd. Niek vroeg zich af of ze niet wat dieper op de details moesten ingaan voordat hij meteen zou beginnen, maar op dat moment was de klik al voldoende.

Toen Niek het contract ontving van HR, viel het salaris toch een beetje tegen. Maar zijn vader zei: "Je moet ergens beginnen." 

Directeur Winkels Niek

Zijn eerste project

In zijn eerste week bij Winkels Techniek werd Niek gekoppeld aan een collega die zijn laatste maand bij het bedrijf had. Meteen kreeg hij een uitdagend project toegewezen: een zorgoproepsysteem genaamd "wincare". Het was een innovatief systeem, het enige probleem was dat het systeem niet werkte. Niek kreeg de opdracht om dit probleem op te lossen, een uitdaging die samenviel met zijn expertise op het gebied van technische informatica en installatietechniek.

De twee eerdere projectleiders van dit project waren net vertrokken, dus Niek werd de nieuwe eigenaar van het project. Nachtenlang werkte hij hard om het systeem goed te laten functioneren. Samen met Eddy Winkels ging Niek naar de klant om het systeem te verkopen.

FC Twente

Na dit project kreeg Niek een nieuw project: FC Twente. Het project verliep aanvankelijk rommelig. De planning klopte niet en de projectleider had geen verstand van voetbal. Hij wilde tv-schermen installeren zonder te controleren of FC Twente die dag een wedstrijd had.

Niek ging zelf aan de tekentafel zitten en implementeerde een nieuw systeem genaamd "Milestone". Bij de oplevering, rond de Europese wedstrijden van FC Twente, zag Niek de vorige projectleider met twee touwtjes in zijn handen staan, niet wetende wat hij moest doen. Niek stapte naar voren en zei vriendelijk: "Laat mij dat maar even doen."

Een mindere periode voor Winkels Techniek

Rond deze tijd brak er een lastige periode aan voor Winkels Techniek door de kredietcrisis. De projecten gingen van een positieve naar een negatieve status. De projecten liepen niet goed en daar bovenop kwam de crisis.

Het werd duidelijk dat Winkels Techniek te afhankelijk was geworden van één markt. Door die afhankelijkheid werden ze te sterk beïnvloed door de conjunctuur. Op dat moment ontstond het idee om zich te diversifiëren naar meerdere markten, zodat ze minder afhankelijk zouden zijn van economische schommelingen. Niek begon opnieuw en ontwikkelde een bedrijfsplan: het implementeren van ICT binnen Winkels Techniek.

Het ICT-team heeft destijds Winkels Techniek uit de crisis geholpen en ervoor gezorgd dat er weer groene cijfers werden behaald. 

De eerste stappen richting directie

In die tijd begon Niek ook te sparren met Eddy over de toekomst van Winkels Techniek en de bijbehorende visie. Hierin werden de eerste stappen gezet voor het toetreden tot de directie: iets wat in 2021 werkelijkheid werd. Niek werd directeur-eigenaar van Winkels Techniek.

Niek

Het mooiste is dat we een familiebedrijf zijn. Iedereen mag binnenlopen als er iets is, en samen lossen ze het op.

Visie & de organisatie

Volgens Niek moet een bedrijf geld verdienen, maar niet ten koste van alles. Klanten proeven het als je puur op winstbejag gericht bent. Het gaat erom dat we het samen doen.

Hij benadrukt het belang van trouw blijven aan jezelf en niet alleen maar groter denken. Eerlijkheid is essentieel in alles wat je doet. En als iemand in nood verkeert, help je elkaar. Als je dicht bij jezelf blijft, vallen alle puzzelstukjes op hun plek. En als dat niet gebeurt, dan is dat wat het is. Maar blijf altijd bij jezelf.

De toekomst

Wat wil Niek nog bereiken? Hij wil dat het bedrijf op een gezonde manier groeit, niet alleen maar groter wordt, met leuke mensen om hem heen.

Hij wil mensen om zich heen verzamelen die hij kan inspireren om samen mooie dingen te bereiken. Laat Niek gewoon zijn ding doen, dat is waar hij goed in is.

Wat Winkels Techniek uniek maakt? Ze zijn een systeemintegrator met experts in dienst die de top laag bedienen. Maar het mooiste is dat ze een familiebedrijf zijn. Iedereen mag binnenlopen als er iets is, en samen lossen ze het op.

Collega’s aan het woord

visual.title
visual.title

Lucas - Technisch Adviseur techniek

De complexiteit van installaties en de diversiteit aan projecten heeft mij toen gemotiveerd om na mijn studie bij Winkels Techniek aan de slag te gaan.

Lees het hele verhaal

Arie - Projectleider Elektrotechniek techniek

Dan zie je pas wat voor collega’s je hebt, samen zorgen we ervoor dat het af is.

Lees het hele verhaal