Lucas - Technisch Adviseur en Engineer Werktuigbouwkunde

Ik ben Lucas

Technisch Adviseur

Als technisch adviseur en engineer op het gebied van werktuigbouw ben ik bezig met het ontwerpen en berekenen van werktuigbouwkundige installaties voor diverse projecten en geef ik advies richting de opdrachtgever. Tijdens het ontwerp- en adviestraject hou ik rekening met de wensen van de klant en aspecten als duurzaamheid, comfort, rendement, efficiency en veiligheid.

Adviseren - Technisch adviseur en engineer werktuigbouwkunde

Groei en ontwikkeling bij Winkels Techniek

In theorie ben ik al meer dan vijf jaar in dienst van Winkels Techniek. Na mijn stage, die ik tijdens mijn studie Bouwkunde aan de Saxion Hogeschool te Enschede heb gevolgd, bleef ik deeltijd bij Winkels Techniek werken op de afdeling Calculatie & Advies. De complexiteit van installaties en de diversiteit aan projecten heeft mij toen gemotiveerd om na mijn studie bij Winkels Techniek aan de slag te gaan. In de afgelopen vijf jaar ben ik van Junior Calculator naar Technisch Adviseur doorgegroeid.

In deze periode heb ik daarnaast een klein uitstapje naar een ander bedrijf gemaakt, waar ik kennis heb opgedaan in de uitvoering. Maar tijdens dit uitstapje ben ik ook erachter gekomen dat ik diep in mijn hart een echte techneut ben die gek is op het ontwikkelen van duurzame energieconcepten, complexe werktuigbouwkundige installaties en het geven van klant specifiek advies. Bij Winkels Techniek heb je de technische uitdaging met complexe projecten van verschillende gebouwfuncties waar ik naar zocht.

Lucas

Bij Winkels Techniek heb je de technische uitdaging met complexe projecten van verschillende gebouwfuncties waar ik naar zocht.

Familiebedrijf

Winkels Techniek is van oorsprong een familiebedrijf. In het kader van een familiebedrijf richt de organisatie zich vooral op waarde brengen van een team. Het ontzorgen van de medewerkers en de verbetering en behoud van het bedrijf, daar ligt op dit moment de focus. Het bedrijf is opgesplitst in meerdere teams, waarbij elk team zijn specialisme en sfeer heeft.

Eigen inbreng en flexibiliteit

Waar je in een middelgroot bedrijf, zoals Winkels Techniek, vooral tegenaan loopt is tijd. Naast de alledaagse werkzaamheden focus je je in een middelgroot bedrijf ook meer op optimalisatie van processen en structuren dan in een groot bedrijf, waar alles al tot het detail is uitgewerkt. Eigen inbreng van nieuwe ideeën en optimalisaties is dus altijd welkom en zelfs gevraagd. Bij Winkels Techniek kun je jouw eigen stijl inbrengen.

Door de flexibele werktijden op kantoor ben ik in staat om in de ochtend mijn kinderen naar de opvang te brengen. Daarna rij ik direct richting werk. Het werk is om de hoek gelegen, waardoor ik in minder dan 10 minuten op het kantoor ben. Nadat ik iedereen op mijn afdeling heb begroet, ga ik mijn werkplek inrichten en de mail correspondentie checken.

Diversiteit in dagelijkse werkzaamheden

Op onze afdeling komen diverse projecten van de afdelingen terecht waarvoor wij klantgericht advies of een technisch ontwerp met een bijbehorende calculatie maken. In onze wekelijkse planningsoverleggen gaan wij de projecten voor de komende tijd bespreken en inplannen. Deze planning heeft invloed op mijn dagelijkse werkzaamheden. Op de ene dag ben ik aanwezig bij een bouwteam bespreking voor een van onze projecten, op een andere dag ben ik technische ontwerpen en “return on investment”-berekeningen aan het maken of een van mijn collega’s bij een calculatie ondersteunen. Elke dag is dus anders – best wel divers.

Marlien Nieuwenhuizen - HR Adviseur Winkels Techniek

Heb je een vraag of wil je meer weten?
Stel je vraag aan Marlien!

Mail Bel WhatsApp Open Sollicitatie